Välkommen till Ymsen seniorer

Ymsens seniorklubb startade redan 1978 och är en av HSB Stockholms 60 seniorklubbar. Under verksamhetsåret 2014-2015 startade en rekrytering till klubben och kontaktpersoner på HSB Stockholm användes för att utveckla klubben. Nu senhösten 2015 har klubben nära 30 medlemmar varav 3 har varit med nästan hela tiden och klubben har även en 100-åring att fira under 2016. Ymsen seniorer är lokalt förankrad vilket stärker gemenskapen, ökar tryggheten och aktiverar med olika aktiviteter. Klubben träffas varje tisdag klockan 10.00 för gemensam fika i vår föreningslokal.

 

Aktiviteter

Ymsen seniorer har haft många aktiviteter under det gångna året som varit både museibesök, teaterbesök, föreläsningsbesök, utflykter och bokcirklar. Några exempel är besök på Liljevalchs vårsalong, premiär på Stadsteatern, Fotografiska museet, Etnografiska museet, ABF föredrag med Göran Greider. Bland utflykterna har vi förutom våra egna omgivningar besökt Nyfors, Tyresta, Trekanten och Tyresö Slott.

Klubben har även träffats för våfflor till Maria Bebådelsedag, sillunch & sommartårta, höstfest och nu väntar en glöggfest i december.
När vi träffas är det inte ovanligt att vi får en historisk tillbakablick då våra äldre medlemmar berättar om Ymsen historia och allt roligt de företagit sig i pensionärsföreningens början men också minnen från unga dagar och hur det såg ut och fungerade i Ymsen tidigare jämfört med nu. Vi delar alla våra livserfarenheter, det blir mycket tal om semestertips och resmål men vi tipsar också varandra om evenemang, gym, konserter och föredrag i området.

 Påskfest 2016

Aktiviteter 2016

Ymsenseniorer har under året haft många aktiviteter och vi har fått  fler medlemmar. Förutom träffen varje tisdag har klubben gjort detta under året.

  • Året startade med ett besök på Moderna Museet. 
  • Till påskfesten lagade matkunniga deltagare en god förtäring. 
  • På våren gjorde vi ett besök till Bergianska. 
  • Våra seniorgrannar Lisa o Bengt bjöd in oss till sin kolonilott i Eriksdalslunden till sommaren.  Efter att ha studerat det unika Näsduksträdet där, serverades mat i deras trädgård.  Ett intressant besök där Bengt bl a berättade om kolonilottens historia med en titt in i Eriksdalslundens museum! 
  • Linde har en fin boulebana som vi också prövat några ggr med fika och medhavd matsäck. 
  • Så har vi firat vår 100-åriga medlem!
  • Ett sevärt höstbesök blev Mopedum i Nynäshamn. 
  • En trevlig pub-afton i oktober.

Ymsen seniorer träffas varje tisdag klockan 10.00 för gemensam fika i vår föreningslokal.

Varmt välkommen!