Mäklarinformation

Allmänt om föreningen
HSB Brf Ymsen är en äldre stabil bostadsrättsförening som bildades 1948. Bostadsrättsföreningen har till ändamål att upplåta en bostad för permanent boende åt föreningens medlemmar.

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Ymsen 1, Ymsen 2, Ymsen 3, Rungeln 1 och Rungeln 2. Föreningen består av 180 lägenheter varav 178 lägenheter upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Föreningen har även två kommersiella lokaler. Föreningen har en föreningslokal på Ymsenvägen 2 samt ett gästrum om ca 15 kvm och en gästlägenhet med badrum och pentry på Ymsenvägen 3.

Ekonomiska nyckeltal
Ekonomisk information finns här samt i våra årsredovisningar som finns här. 

Styrelsen, och inte stämman, beslutar om årsavgiften. Frågan behandlas i regel på hösten varje år.

Medlemskap
För att bli medlem i föreningen krävs att köpare uppfyller stadgarna om att lägenheten ska användas som stadigvarande bostad och att ekonomiska förutsättningar finns. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Vid delat medlemskap är minsta andel 10%.

Föreningen har krav på medlemskap i HSB för alla ägare innan medlemskap i föreningen blir godkänt. Köpare behöver kontakta HSB direkt efter kontraktsskrivning för att bli medlem och betala medlemskapet. Sent inbetalad medlemsavgift påverkar inte helt sällan möjligheten till tillträde och flyttar fram tillträdesdagen. HSB nås på telefon 010-442 11 00. Föreningens ekonomiska förvaltare är HSB Stockholm.

 Parkering
Brf Ymsen har för närvarande 36 stycken parkeringsplatser till förfogande. Eftersom efterfrågan är större än tillgången så finns ett kösystem för att få parkeringsplats. Om du vill ställa dig i kön anmäler du detta skriftligt till styrelsen. Avgift för föreningens p-platser är i nuläget 700 kronor i månaden och stadens avgift för boendeparkering, dvs parkering på gatan är 500 kronor i månaden.

Det finns boendeparkering i området via Stockholm Stad och även flera parkeringsgarage i närområdet, exempelvis via Fortis på Sköntorpsvägen 27 och via brf Sköntorpshöjden på Sköntorpsvägen 5.

TV och bredband
Brf Ymsen har gruppanslutning av bredband på 1 Gbit/s från Stockholms Stadsnät via lägenhetens bredbandsuttag och digitalt grundutbud för tv via antennuttaget från Tele2 (tidigare Com Hem). För närvarande omfattar det digitala grundutbudet kanal 1-5, 7-12, svt24, svt barn och Kunskapskanalen.

Bredband och grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Du som vill ha fler kanaler eller utökad funktionalitet för bredbandet kan komplettera med ett personligt abonnemang.

Gårdsplats/innergård
Föreningen har flera fina uteplatser med grillmöjligheter samt en fin lekplats.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett gästrum och en gästlägenhet som går att hyra när långväga gäster kommer på besök. En föreningslokal med kök att låna om man behöver större plats. Tvättstugor finns på Ymsenvägen 1, Ymsenvägen 3 och Sköntorpsvägen 18. Samtliga tvättstugor kan användas av alla boende i föreningen. I föreningen finns även snickerirum, pingisrum, flera cykelrum och barnvagnsrum och trädgård med grillmöjlighet.

HSB Stockholm administrerar information till mäklare, överlåtelser och hantering av panter på föreningens uppdrag.

Kontaktinformation till HSB Stockholm hittar du här.